ASEGA heeft in april 2024 de korte film 'Outside' uitgebracht. De film is geselecteerd voor 4 filmfestivals en in de prijzen gevallen op het Avignon Short Film Festival (Best Short Film, Best Director).

Synopsis

‘Outside’, geschreven en geregisseerd door Frank van Bergen, volgt de reis van een man wiens leven volledig is ontworteld, na een catastrofale gebeurtenis die zijn wereld voor altijd heeft veranderd. Hij probeert te overleven in deze nieuwe wereld zonder menselijk leven en struint de straten af, op zoek naar voedsel en andere middelen. Terwijl hij bedreigingen probeert te vermijden die hem herinneren aan zijn moeilijke verleden, probeert hij zich aan te passen aan een nieuwe realiteit. ‘Outside’ raakt thema’s als eenzaamheid en dakloosheid. 

Shortfilm – Outside 3
Shortfilm – Outside 1
Shortfilm – Outside 6
Shortfilm – Outside 7
Shortfilm ‘Outside’

Productie

‘Outside’ is volledig in eigen beheer gecreëerd en geproduceerd. De film waarin Matthijs de Koning in een verlaten Rotterdam de hoofdrol speelt, is met een klein team in 5 dagen opgenomen. 

Script & Regie: Frank van Bergen
Director of Photography: Yasha Hoevenaars
Camera & licht: Berend Schmidt
Editing & geluid: Thomas de Heer
Production Manager: Irini Mountakis
Muziek: Erwin Beltz & Mehmet Kutluay
Geproduceerd door: ASEGA
Hoofdrol: Matthijs de Koning

Behind the scenes

Shortfilm ‘Outside’ 8
Shortfilm ‘Outside’ 7
Shortfilm ‘Outside’ 5
Shortfilm ‘Outside’ 2
Shortfilm ‘Outside’ 1

Let's Talk!

Frank van Bergen

"Ik ben vereerd om dit zeer persoonlijke project met de wereld te delen en kijk uit naar de mogelijkheid om met kijkers in gesprek te gaan over de thema's en boodschappen die in de film worden onderzocht."

Frank van Bergen
Owner & Managing Director